- Сіль – 1 склянка
- Вода – щоб туго замісити
Борошно потрібне пшеничне, найзвичайніше, без розпушувачів, барвників та інших добавок. Сіль – “Екстра”. Вода – звичайна холодна.
Перемішайте борошно та сіль, додайте воду, замісіть тісто. Ступінь готовності солоного тіста можна визначити тільки руками. Якщо тісто кришиться, додайте води. Якщо ж воно навпаки занадто добре тягнеться і липне до рук, то це свідчить про надмір води. Для того, щоб врівноважити консистенцію, просто підсипте небагато борошна. Замішене тісто сформуйте в кульку, зробіть в ній пальцем кілька заглиблень. Якщо тісто добре тримається, не пливе, значить воно готове. У процесі замішування бажано додати олію. Тепер тісто не буде липнути до рук, швидко пересихати і покриватися скоринкою під час роботи. Однак не треба передавати куті меду! Якщо налити забагато олії, то тісто буде забруднюватися і остаточне сушіння може затягнутися дуже надовго. Для нашого рецепту вистачить кілька столових ложок.
Ось тісто й готове, тепер можна переходити безпосередньо до виліплювання.