Сайт учнів 8 класу Крупецького НВК
Наш девіз:
"Як веселки кольори нерозлучні ми завжди"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 39
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 29 » Урок образотворчого мистецтва
13:55
Урок образотворчого мистецтва

   Солоне тісто є популярним і доступним матеріалом для дитячої творчості та виготовлення власноручних виробів. Так, як і з пластиліну, із солоного тіста можна зробити виліпки будь-якого рівня складності.    Сьогодні,  29 січня на уроці образотворчого мистецтва, Світлана Віталівна навчала нас техніки лімплення із солоного тіста.   Рецепт приготування  дуже простий, інгрідієнти для нього знайдуться в кожного.   

Вам будуть потрібні:

- Борошно – 1 склянки

- Сіль – 1 склянка

- Вода – щоб  туго замісити

Борошно потрібне пшеничне, найзвичайніше, без розпушувачів, барвників та інших добавок. Сіль – “Екстра”. Вода – звичайна холодна.

Перемішайте борошно та сіль, додайте воду,  замісіть тісто. Ступінь готовності солоного тіста можна визначити тільки руками. Якщо тісто кришиться, додайте води. Якщо ж воно навпаки занадто добре тягнеться і липне до рук, то це свідчить про надмір води. Для того, щоб врівноважити консистенцію, просто підсипте небагато борошна. Замішене тісто сформуйте в кульку, зробіть в ній пальцем кілька заглиблень. Якщо тісто добре тримається, не пливе, значить воно готове. У процесі замішування бажано додати олію. Тепер тісто не буде липнути до рук, швидко пересихати і покриватися скоринкою під час роботи. Однак не треба передавати куті меду! Якщо налити забагато олії, то тісто буде забруднюватися і остаточне сушіння може затягнутися дуже надовго. Для нашого рецепту вистачить кілька столових ложок.

Ось тісто й готове, тепер можна переходити безпосередньо до виліплювання.

 
 
Переглядів: 469 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту